Gratis videreutdanning
Jobber du med barn og unge 0-18 år?

Sosialpedagogikk i arbeid med barn og unge

Hva lærer du

Studiet gir deg kunnskap og verktøy som bidrar til å støtte barn og unges sosiale og personlige vekst. Forstå bakenforliggende årsaker til adferd, kulturelle utfordringer, emosjonelle og sosiale utfordringer innenfor aldersnivået 0-18 år. Utdanning i sosialpedagogikk vil gi deg kunnskap og verktøy som kan bidra til bedre tilpasning og inkludering i utdanningssystemet og bidra til forebygging av sosial utestengelse.

Opptakskrav

Studiet passer for deg som jobber barn barn og ungdom 0-18 år.   Du kan søke via fagbrev i oppvekstfag eller realkompetansevurdering. Jobber du i barnehage, skole, institusjon eller andre områder hvor du jobber tett på barn og/eller ungdom 0-18 år, da er denne utdanningen noe for deg.

Fleksible nettstudier

Gjennomføres deltid over 2 år og er utviklet for å kunne kombineres med jobb og familie.

Gratis videreutdanning

Studieavgiften et fullfinansiert, du betaler kun semesteravgift (495) og pensum. Godkjent av Lånekassen.

Tett oppføring

Fast undervisning på kveldstid én gang i uka, med tett oppføring av din faglærer.

Muligheter og fordeler med fagskoleutdanning

Vår fagskole kan gi deg utdanning som kan åpne nye dører og flere yrkesmuligheter. Våre utdanninger kan bidra til at du kan gjøre en reell forskjell i ditt yrke eller kommende yrke. Studere sosialpedagogikk gir deg kunnskap som ruster deg til å jobbe direkte med enkeltpersoner eller grupper for å fremme sosial læring og utvikling. Støtte barn og ungdom i risikogrupper og  gi deg en større trygghet innenfor ferdigheter som kommunikasjon, problemløsning og evnen til å jobbe tverrfaglig. Med denne utdanningen kan du gjøre en stor forskjell i mange barn og unges liv.

Ofte stilte spørsmål

Ja

Ja, via realkompetansevurdering

Nei

Undervisningen er én gang i uken på kveldstid, via Zoom. Dette er ikke obligatorisk, og du kan se opptak i ettertid. Det er først og fremst lagt opp til selvstendig jobbing, men hvis du deltar i undervisning, så vil det være gruppediskusjoner og oppgaver der.

Studiet er nettbasert og all undervisning foregår digitalt. Vi har tidligere hatt 1-2 fysiske samlinger per semester, men dette arrangeres også digitalt (ikke obligatorisk). Samlingene har tidligere vært i Larvik, Oslo, Stavanger eller Trondheim.

Som student vil du utføre dine vanlige arbeidsoppgaver på egen arbeidsplass, men med et spesielt fokus på en utvalgt problemstilling. Denne problemstillingen skal utforskes gjennom praksisperioden og besvares i praksisrapporten din. I praksisperioden må man være i minimum 50% stilling i 10 uker.

Ja, vi har digital undervisning hver måned innen skriveveiledning, i tillegg til e-læringskurs i akademisk skriving. Studenter kan også kontakte studieveileder / fagansvarlig for å få hjelp.

Økt kompetanse kan gi grunnlag for høyere lønn, andre arbeidsoppgaver og mer ansvar, men det vil være opp til din arbeidsgiver å avgjøre.

Det er én avsluttende eksamen per emne. Eksamen gjennomføres hjemme på egen pc.

Emner

Emne 1
7,5 studiepoeng

Pedagogikk i arbeid med barn og unge i alderen 0 til 18 år

Det første emne gir kunnskap om ulike kommunikasjons- og samhandlingsteorier, veiledning og veiledningsteorier, konfliktløsning og tverrkulturell samhandling som anvendes i arbeid med barn og unge i alderen 0 til 18 år. Det gir kunnskap om pedagogisk læringsteori og didaktiske metoder som anvendes i arbeidet med barn og unge i alderen 0 til 18 år. Videre gir det kunnskap om læring og utviklingspsykologi med vekt på språk- og begrepsutvikling som anvendes i arbeid med barn og unge i alderen 0 til 18 år. Man får kunnskap om kommunikasjon og kjennskap til betydningen av kommunikasjon i samspill med barn og unge i alderen 0 til 18 år. Studenten får også forståelse for betydningen av relasjoner og relasjonsbygging med barn og unge i samfunns- og verdiskapningsperspektiv.

Emne 2
22,5 studiepoeng

Sosialpedagogikk i arbeid med barn og unge i alderen 0 til 18 år

Dette emnet gir kunnskap om atferd og normalitet hos barn og unge i alderen 0 til 18 år. Videre får studenten kunnskap om aktuelle observasjonsverktøy og kartleggingsverktøy, tverrfaglig samarbeid med ulike instanser og tiltak, miljøfaktorer som har betydning i arbeidet og tilrettelegging for barn og unge med atferdsvansker og språkvansker. Studenten får også kunnskap om relevant lovverk, sosialpedagogikk, PPT, BUP, Barnehabiliteringen og kompetansesentre for barn og unge i alderen 0 til 18 år. Studenten får kunnskap om betydningen av grensesetting for barn og unge i alderen 0 til 18 år i et veiledningsperspektiv og forstår betydningen av barn og unges bruk av sosiale medier i et samfunns- og verdiskapingsperspektiv. Betydningen av tilhørighet til familie og venner i et samfunns- og verdiskapningsperspektiv herunder samarbeid med foresatte vektlegges.

Emne 3
15 studiepoeng

Praksis

I emne 3 gjennomføres det en ti ukers praksisperiode på egen arbeidsplass der du får muligheten til å utforske og prøve ut ulike tiltak. Emnet setter søkelys på praktisk bruk av kunnskaper. Du utvikler forståelse for hvordan ressurser og fagkunnskap best kan utnyttes for å støtte barn og unges utvikling. Studenten lærer å bruke teori og metoder direkte i praksis, inkludert planlegging og gjennomføring av aktiviteter som fremmer mestring og inkludering. Emnet vektlegger utviklingen av en etisk grunnholdning og evnen til å tilpasse arbeidet til hvert enkelt barn og ungdoms unike behov, ressurser og interesser for å styrke deres selvfølelse og sosiale deltakelse.

Emne 4
15 studiepoeng

Fordypningsoppgave

Det avsluttende emnet gir muligheten til å fordype seg i et selvvalgt tema relatert til barn og unge i alderen 0 til 18 år. Du vil utforske relevante lover, forskrifter, og planverk, samt oppdatere og utvide din kunnskap innenfor det valgte området. Du lærer å kartlegge situasjoner, identifisere faglige utfordringer, og foreslå nødvendige tiltak basert på grundig dokumentanalyse. Emnet vektlegger utvikling av yrkesetiske prinsipper og en dypere forståelse for egen faggruppes rolle i barn og unges oppvekst, samt styrker evnen til å anvende relevant teori og forskning i praktisk arbeid.

Lurer du på noe?
Snakk med studieveileder