Praksis gjennomføres på egen arbeidsplass. Du utfører dine vanlige arbeidsoppgaver samtidig som du fokuserer på en problemstilling. Denne problemstillingen skal utforskes i en praksisrapport, som er eksamen i dette emnet.
Eksamen gjennomføres hjemme.
Det er en avsluttende eksamen per emne. Det skal også leveres inn et arbeidskrav i Emne 1.
Vi godkjenner søknader fortløpende. Selvom det står “venter på lærestedet” kan det ta noen dager før søknadene dukker opp hos oss. Dette gjelder oss for registrering av oppmøte.
Det er valgfritt å være med på undervisning og det blir gjort opptak av undervisningen som publiseres i etterkant. Vi anbefaler at du er med.
Vi tilbyr 1-2 fysiske samlinger per semester flere steder i landet. Dette er ikke obligatorisk.
Undervisningen foregår digitalt via Zoom.
Fagskolestudiene våre koster 495 kr per semester.
Pensumbøker må du kjøpe selv.
Studiepoengene varierer avhengig av utdanningstype. Deltidsutdanninger som strekker seg over to år tildeler 60 studiepoeng, mens ettårsutdanninger gir 30 studiepoeng. For detaljert informasjon om hvor mange studiepoeng hvert enkelt emne gir, vennligst se i emneplanen.
Studiepoeng fra fagskole er godkjent av NOKUT og er derfor godkjente studiepoeng.
Skal studiepoengene forsøkes å godskrives inn i en høyskole- eller universitetsutdanning, er det opp til utdanningsinstitusjonen du søker å gjøre en slik vurdering.
Fagskolepoeng er ikke anerkjent som en del av ECTS.
For å kunne skrive og levere inn eksamen, trenger du tilgang til et skriveprogram. Fagskolen tilbyr ikke lisens til Office-pakken, men det finnes gratis alternativer som Google Docs og Apache OpenOffice. Uansett hvilket program du bruker, er det viktig at du leverer eksamen som en PDF-fil, slik at sensor kan åpne dokumentet.
Det kan variere, men for tilskuddsplasser gitt av fylkeskommunen, som da er gratis utdanning, så vil vi åpne søknadsportalen i januar.
Du trenger fagbrev innen helse og oppvekstfag eller realkompetansevurdering.
Opptakskrav kan variere mellom de ulike studiene.
Oppstart for nye studenter er i uke 35. Du vil få tilgang til Itslearning uken før.
Merk at innloggingsinformasjon ofte havner i søppelpost.
Pensumliste og emneplan finner du på vår nettside ved å trykke på din utdanning.
Realkompetansevurdering er det du har lært deg gjennom lønnet eller ulønnet arbeid, organisasjonsarbeid eller fritidsaktiviteter. Det må være relevant i forhold til utdanningen man søker på. Dersom man ikke har formell utdanning som grunnlag for opptak til utdanning, kan du søke om opptak på grunnlag av din realkompetanse.
Finn ut mer om angrerett / oppsigelse på våre sider om angrerett.
Angrerett – Fagbrev
Vi har nettkurs som forbereder praksiskandidater mot den skriftlige eksamen som er en del av det å ta fagbrev.
Du trenger 8700 timer for å ta den praktiske eksamen. Det er 80% i 5 år, men du kan regne flere år tilbake. Hvis du har bestått noe fra videregående skole, så kan det kanskje tas med i beregningen, men det er fylket du tilhører som godkjenner dine arbeidstimer og hva som kan brukes inn i beregningen.
For å ta den skriftlige eksamen, så er det ikke krav til et vist antall arbeidstimer, men vi anbefaler at du har jobbet i yrket ditt i 3 år.
Du kan ha med PC, bøker og notater på eksamen, men det vil ikke være mulighet til å bruke internett.
Den skriftlige eksamen gjennomføres i ditt fylke og du velger fylke når du melder deg opp til eksamen. Som regel får man tatt eksamen et sted i nærheten av der man bor.
Eksamen arrangeres av fylket to ganger i året. På våren er eksamen i mai/juni og på høsten er det i november/desember.
Oppmelding til eksamen for vårsemesteret er mellom 15 januar – 01. februar
For høstsemesteret er oppmelding mellom 01. september – 15 september.
Oppmelding til skriftlig eksamen kan gjøres her: https://privatist.inschool.visma.no
Hvis du ikke finner ditt fylket der, så må du gå på denne nettsiden: www.privatistweb.no
Vi sender ut faktura når kurset starter, og det kan deles opp i to eller tre fakturaer. Du velger om du vil dele opp fakturaene når du melder deg på.
Du må ikke levere inn alle oppgaver, men vi anbefaler at du gjør så mange som mulig. Du får veiledning og tilbakemelding på oppgavene du leverer inn.
En praksiskandidat er for deg som er over 23 år og tar fagbrev gjennom 5 års arbeidserfaring.
Vi kan ikke melde deg opp til eksamen, det må du gjøre selv. Du må betale for oppmeldingen når du melder deg opp og det er Fylket som får denne avgiften.
Ved bestilling av kurs vil du motta et angrerettskjema. Hvis du ønsker å angre kjøpet må dette gjøres senest 14 dager etter at avtalen er inngått.
Finn ut mer om angrerett / oppsigelse på våre sider om angrerett.